maandag 28 september 2009

‘Conceptvoorstel SER maakt dat oud en arm weer in één zin genoemd gaan worden’

Agnes Kant vindt het uitgelekte concept AOW-voorstel waarover de SER deze week over spreekt een slecht voorstel. “De AOW-leeftijd gaat ook in dit voorstel gewoon naar 67 jaar. Wie wil mag met 65 met AOW, maar krijgt dan wel een lagere uitkering. Dat is onacceptabel. Bij de invoering van de AOW werd gezegd: 'Oud en arm hoeven nooit meer in één zin gebruikt te worden.' Maar dat gaat wél gebeuren als dit voorstel doorgaat."


Volgens Kant moeten ouderen die door het voorstel onder het bijstandsniveau zakken hun hand moeten gaan ophouden bij de Bijstand. "Als dit voorstel wordt overgenomen, dan is dat het begin van het einde van de AOW en een onbezorgde oude dag voor de mensen die dat wel verdienen. Het is vernederend voor ouderen om die weg te gaan. Het is onbegrijpelijk als de vakbonden hiermee akkoord zouden gaan.”

“Op straat merken wij dat het enorm leeft onder de mensen. Velen vinden dat er niet getornd moet worden aan de AOW-leeftijd. Dit blijkt ook keer op keer uit de opiniepeilingen.”, aldus Kant. “De acties van de SP gaan dus op volle kracht door.”

De SP heeft in één week tijd via internet en op straat 100.000 handtekeningen opgehaald tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Het protestlied ’65 jaar (Trillend op mijn benen)’ is op internet inmiddels ruim 65.000 keer bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten