zaterdag 10 oktober 2009

'Zeeuwen betalen prijs voor Antwerpse rederijbelangen'

SP-Kamerlid Hugo Polderman vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet alsnog heeft besloten om de Hedwigepolder onder water te zetten voor de verdieping van de Westerschelde. Polderman: “Het kabinet laat de Zeeuwen de prijs betalen voor de Antwerpse rederijbelangen.”

vrijdag 9 oktober 2009

Eindelijk aanpak vliegkosten Oranjes

Ronald van RaakMinister-president Balkenende gaat de vergoedingen voor privé-vluchten voor de leden van het Koninklijk Huis beperken. Hij komt daarmee tegemoet aan de eis van SP-Kamerlid Ronald van Raak.

De premier bleek gisteren niet bereid een debat te voeren over de toekomst van de monarchie. Volgens Van Raak is daarmee de Tweede Kamer zelf aan zet.

donderdag 8 oktober 2009

Onderzoek SP: Helft zorgpersoneel heeft minder plezier in werk


Foto: ANP
 
Ruim de helft van het zorgpersoneel in de gehandicapten- en verpleeghuiszorg heeft de afgelopen jaren fors minder plezier in het werk gekregen. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van de SP onder meer dan 11.000 medewerkers in de zorg.

woensdag 7 oktober 2009

SP-Kamerleden ondersteunen acties tegen verhoging AOW-leeftijd

Agnes Kant spreekt demonstranten toe bij Shell Pernis in Rotterdam
Agnes Kant spreekt demonstranten toe bij Shell Pernis in Rotterdam

Ruim twintig SP-Kamerleden ondersteunden woensdag samen met SP-afdelingen de actievoerders die door heel het land protesteerden tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. SP-fractievoorzitter Agnes Kant was bij de ECT en Shell in de Rotterdamse haven. Ze haalde onder andere handtekeningen op voor de volkspetitie ‘65 blijft 65’ en sprak de demonstranten toe.

maandag 5 oktober 2009

Nieuwe Buma heffingen slecht voor de muzikant

De voorgestelde heffingen van muziekrechtenorganisatie Buma voor gebruik van muziek op het internet zijn slecht voor de muzikant. Volgens SP-Kamerlid Arda Gerkens schaadt de heffing meer dan het baat. Gerkens: “De kansen die internet nu biedt aan muzikanten om hun muziek onder groot publiek bekend te maken worden met het voorstel van de Buma compleet de grond in geboord. De minister moet Buma hier een halt toeroepen.”

Bromfietsexamen Eurlings kan de helft goedkoper

De SP wil dat de invoering van een praktijkexamen voor de bromfiets niet doorgaat, maar wordt vervangen door verplichte bromfietsrijlessen. Bij het goed afleggen van de lessen krijgen de jongeren een rijbewijs, dat bij wangedrag op de weg weer ingetrokken kan worden. SP-Kamerlid Emile Roemer: "Minister Eurlings wil een bromfietsexamen invoeren van 390 euro, terwijl dit ook voor 200 euro kan met twee keer zoveel lessen. Een examen om de veiligheid te vergroten is prima, maar jongeren onnodig op kosten jagen is onacceptabel."