zondag 27 september 2009

Agnes Kant op bezoek bij de Groninger Politie


SP-fractievoorzitter Agnes Kant heeft donderdag de Groninger politie bezocht. Uit onderzoek van de SP blijkt blijkt dat 71 procent van de wijkagenten vindt dat zij onvoldoende tijd heeft om in de buurt aanwezig te zijn.


Kant: “Mensen willen meer blauw op straat, maar helaas komt daar nog steeds weinig van terecht. Terwijl de oplossing voor de hand ligt: met minder formuliertjes en minder controle kunnen agenten vaker op straat zijn. Als dat ook nog via kleinschalige politieposten in de wijk gebeurt, waar de SP al lange tijd voor pleit, dan kunnen we de buurten echt veiliger maken.” In Groningen valt het volgens Kant nog relatief mee: "Hier hebben ze in tegenstelling tot in andere streken van het land nog relatief veel politieposten. Het probleem van een tekort aan agenten speelt overal, dus ook in Groningen."

Uit het onderzoek blijkt dat 91 procent van de politieagenten vindt dat politici beslissingen nemen zonder kennis te hebben van de problemen op de werkvloer. Kant: “Dat ook minister te Horst geen idee heeft blijkt wel uit haar plannen om de komende jaren honderden miljoenen euro te bezuinigen. Dit leidt ongetwijfeld tot nog minder aanwezigheid van agenten op straat en in de buurten.”

Korpschef Oscar Dost valt Agnes Kant bij. Volgens hem moet de politiek de politie niet steeds nieuwe taken geven, maar meer vertrouwen en ruimte om hun eigen werk in te vullen.

Bron: SP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten